היום שבו תינוק חדש בא לעולם הוא ללא ספק יום מרגש ומאוד מיוחד. במועד הלידה, יש הזדמנות חד פעמית ובלתי חוזרת לבצע מהלך שנקרא שימור דם טבורי. איך עושים את זה? מדוע זה טוב?
שימור תאי גזע מהדם הטבורי מאפשר מתן מענה מתאים לשורה של מחלות ומצבים רפואיים קשים. זה יכול לסייע במקרה של מחלה ממארת, מחלות המטולוגיות וכן למטופלים הזקוקים להשתלה של מוח עצם. בשל חשיבות העניין, מגלות קופות החולים השונות מעורבות מסוימת בשימור הדם הטבורי. כל קופה, ומדיניותה שלה.
שימור דם טבורי דרך קופת חולים כללית
מבטוחות הקופה יכולות לבחור חברה פרטית מוכרת שעוסקת בשימור דם טבורי פרטי. לאחר שהשירות ניתן יש להעביר את הקבלה עבור התשלום לידי הקופה. מהו גובה ההחזר? ההחזר יכול להגיע לתקרה של עד שבעים וחמישה אחוזים מעלות שירות שימור הדם. האם בקופה יש המלצה לפנות לחברה מסוימת לשימור דם טבורי? לא. ההחלטה לאיזו חברה לפנות ניתנת בידי ההורים.
שימור דם טבורי דרך קופת חולים מכבי
מדובר למשל במחלות אונקולוגיות, כאשר יש סבירות שיהיה צורך בהשתלת מוח עצם וכדומה. השירות ניתן ללא עלות, בכפוף להמלצה של רופא מומחה המטפל ביילוד או בקרוב משפחה שעשוי להזדקק לטיפול בסבירות גבוהה.
שימור דם טבורי דרך קופת חולים מאוחדת
חברות קופת החולים תקבלנה הנחה משמעותית מעלות השירות, כאשר השירות כולל כמה מרכיבים. ראשית, מתקיים תהליך של איסוף הדם, בתהליך המקובל (לא פולשני ולא כואב). שנית, מתקיים תהליך השימור במעבדה שבה תנאים מתאימים ושימור בטמפרטורה נמוכה. בנוסף, מקבלת המשפחה ביטוח של המנה ובמידה ויהיה צורך בעתיד להשתמש בה לצרכים רפואיים – יכסה הביטוח בשיתוף הקופה את ההוצאות הכרוכות במתן הטיפול.
שימור דם טבורי דרך קופת חולים לאומית
נכון להיום הסל כולל בדיקות שונות, קורס הכנה ללידה, טיפולי הפריה ועוד. בשלב זה, שימור דם טבורי איננו נכלל במסגרת הסל המוצע. יתכן שבעתיד הדברים ישתנו.