בשנים האחרונות נערכו מחקרים המצביעים על הבדלים מגדריים בתופעות הפיזיות בעקבות מחלות שונות. הכוונה לכך שנשים וגברים מגיבים בדרך אחרת לסוגים שונים של מחלות ומפתחים תסמינים שונים מאוד לגביהן.
לדוגמה, באירוע לב או במחלות לב אחרות, התגלה אופן התנהלות שונה בין נשים לבין גברים, התגלו תסמינים שונים והתגלו הבדלים במשך הזמן שעובר בין הופעת הכאב ועד שהאנשים פונים לקבלת טיפול.
לאור עובדות אלו, קופת חולים כללית הגיעה למסקנה כי עליה להתאים את המוקדים אשר מוסרים מידע למטופלים, הן במרפאות קופות החולים, הן בבתי החולים והן במוקד האחיות הארצי, ולדעת כי קיימת רפואה מגדרית וכי יש להתייחס לכל הפונים לעזרה על פי מינם.
קו החשיבה בעבר וכיום
הרפואה מכירה בעובדה כי קיימים הבדלים מגדריים בבריאות בין נשים לבין גברים. הרפואה כיום מתייחסת לשונות שבין שני המינים, להבדלים הפיזיים הקיימים במערכות הגוף ולעובדה כי יש צורך להתאים את האבחון ואת הטיפול למינם של המטופלים.
חזון לעתיד
הרפואה המגדרית בקופת חולים כללית בפרט, ובקופות החולים האחרות בכלל, שואפת להגיע לכך שבעוד כמה שנים קדימה מהיום, הרפואה תהיה שונה ותותאם מבחינה מגדרית לשני המינים.
סיעוד מגדרי בקופת חולים כללית
הרפואה המגדרית לא מתכוונת רק לתחום עיסוקם של הרופאים, אלא גם לתחום הסיעוד. מרבית האנשים אשר עוסקים בתחום הסיעוד הן נשים- אחיות בבתי חולים ובקהילה. אותן אחיות יכולות לחולל שינוי למען קידום המודעות לעובדה שישנם הבדלים מגדריים ברפואה, מעצם היותן נשים שחוות את אותם דברים פיזיים אשר חוות נשים אחרות.
קופת חולים כללית ערכה סקר בקרב אחים ואחיות בנושא רפואה מגדרית, והנתון שעלה הוא כי יותר מחצי ממשתתפי הסקר גילו צורך בקבלת מידע נוסף בתחום. לאור עובדה זו, קופת חולים כללית החליטה לנקוט צעדים גם כדי לעודד את הסיעוד המגדרי. כמו כן, הוחלט לשנות את הפרוטוקולים במוקד האחיות של הקופה, לפיהם בודקים את מצב הפונים ונותנים מענה. בפרוטוקולים החדשים ישנה התייחסות מגדרית, והאחיות או האחים אשר נותנים מענה במוקד כבר יודעים לשאול שאלות מכוונות להבדלים המגדריים הקיימים בין נשים לגברים.