תאונות דרכים הן אירועים פתאומיים והן עלולות להיות מלוות בפציעות קשות מבחינה פיזית ומבחינה נפשית, ואף לפעמים לגרום לפגיעה כלכלית של האדם אשר נפגע או של משפחתו שמטפלת בו.
פינוי מזירת התאונה אל בית החולים
החל משנת 2010 קופות החולים וחברות הביטוח הפרטיות הן אלו אשר משלמות עבור הפינוי של נפגעי התאונות לבתי החולים. עבור פינוי של אדם שאושפז בבית חולים לאחר הפינוי מזירת התאונה, קופת חולים מממנת את עלות הפינוי.
טיפולים רפואיים בעקבות הפגיעה
- טיפול רפואי אשר כלול בסל הבריאות הממלכתי: כיום קופות החולים הן אלו אשר אחראיות על הטיפול בנפגעי תאונות דרכים. אנשים שנפגעו זכאים לקבל את כל הטיפולים הרפואיים שכלולים במסגרת סל הבריאות על חשבון קופת החולים בה הם מבוטחים.
- השתתפות עצמית בקופת החולים: אנשים שנפגעו בתאונת דרכים לא צריכים לשלם דמי השתתפות עצמית עבור טיפולים רפואיים הכלולים בסל הבריאות הממלכתי להם הם נזקקים כתוצאה מהפגיעה בתאונה. הזכאות לכך אינה תלויה במועד התאונה, אך היא לא תינתן לפני ה-1 בינואר 2010. כלומר אדם שנפגע לפני תאריך זה אינו זכאי להטבה זו.
- טיפולים רפואיים שאינם בסל הבריאות: טיפולים רפואיים שניתנים מחוץ לסל הבריאות הממלכתי, כגון אשפוז סיעודי, עזרה סיעודית בבית הנפגעים, טיפולי שיניים, קניית מכשירי עזר רפואיים ועוד, ניתנים באחריות חברות הביטוח עם חבות לתאונה (ראו גם: החזר על מכשיר השמיעה).
זכויות בביטוח לאומי
נפגעי תאונות דרכים ובני משפחותיהם זכאים לגמלאות שונות מביטוח לאומי, כאשר ישנה חלוקה לנפגעי תאונות במסגרת עבודה ולנפגעי תאונות שלא במסגרת עבודה.
אם האדם נפטר כתוצאה מהפגיעה בתאונה, בני משפחתו זכאים לקצבת שאירים מביטוח לאומי.
מחלקת תאונות עבודה בביטוח לאומי היא זו המטפלת בנושא. במקרים של מוות כתוצאה מתאונת עבודה, יקבלו בני משפחת הנפטר גמלת תלויים (כמו קצבת תלויים).
הוצאות משפט
עוד קבע החוק כי בתקופת התביעה לפיצויים, על בית המשפט לשלם לנפגעי תאונות דרכים תשלומים שוטפים בעבור כיסוי הוצאות המחייה שלהם בתקופה בה מתנהל המשפט (את סכומי ההוצאות האלו ינכו מסכום הפיצויים הסופי שייקבע בבית המשפט).