אין צורך להכביר מילים על תפקידה של מערכת העיכול בגוף שלנו: מספיק להתבונן על רשימת התפקידים שלה, הכוללת קליטת מזון, פירוקו ליחידות בסיסיות, ספיגתו בגוף והוצאת פסולת המזון ממנו.
על תפקידם של מכוני הגסטרו
מכון גסטרו נועד להציע שורה ארוכה של שירותים הנוגעים לבעיות ולמחלות במערכת העיכול, החל משלבי האבחון הראשוניים ועד להצעת פתרונות קונקרטיים להתמודדות. הבדיקות הנערכות במכונים אלה מגוונות, וכוללות בדיקות גופניות, בדיקה רקטלית, בדיקות משלימות (דוגמת גסטרוסקופיה), קולונסקופיה ועוד.
מכוני גסטרו דרך קופות החולים הפועלות בישראל
הסיוע של קופות החולים לסובלים מבעיות גסטרו שונות ניתן באחד משני אופנים עיקריים. הראשון, המאפיין את כל אחת מקופות החולים הפועלות בישראל, הוא הפניית המטופלים למכוני גסטרו חיצוניים, והענקת החזרים כספיים או סבסוד חלקי עבור הבדיקות והטיפולים. תנאי הסיוע הכלכלי משתנים בהתאם למאפייניו של המבוטח, ולסוג הביטוח אשר הוא רכש. סיוע אחר, בחלק מקופות החולים, הוא ביצוע הבדיקות במכוני גסטרו המופעלים מטעמה של קופת החולים.
מכוני גסטרו בקופת חולים מאוחדת
מכוני גסטרו במכבי שירותי בריאות
מכבי שירותי בריאות מציעה אף היא מענה מלא למבוטחיה הזקוקים לאבחון או לטיפול בעיות במערכת העיכול. קופת החולים פועלת בהסדר עם מספר מכונים ייעודיים, בין השאר בבית החולים אסותא, בבית החולים רבקה זיו בצפת ועוד.
מכוני גסטרו בקופת חולים לאומית
השירות של קופת חולים לאומית מבוסס על בדיקות מקיפות המבוצעות על ידי מומחי גסטרו מטעמה של קופת החולים, וכן הענקת תעריף מוזל לטיפולים באחד ממכוני הגסטרו הנמצאים בהסדר עם קופת החולים.
מכוני גסטרו בקופת חולים כללית
מכוני גסטרו פרטיים בישראל
כיום, ניתן למצוא בישראל לא מעט מכוני גסטרו, המופעלים באופן פרטי, בפיקוח מלא של משרד הבריאות. זאת, כמובן, לצד מכונים אשר נמצאים בתוך בתי החולים בישראל, ומתופעלים על ידיהם. בכל אחד מהמקרים, מומלץ מאד לבדוק עם אילו קופות חולים פועל אותו מכון, אם בכלל, וזאת לצורך קבלת ההחזרים.
מומלץ לברר גם קבלת סבסודים דרך גופים אחרים, דוגמת משרד הביטחון או חברות הביטוח השונות, מאחר ואלה נכנסים לתמונה לא פעם. אולי יעניין אותך גם: בדיקות קולונוסקופיה: מהי? איך נערכים לבדיקה? והיכן ניתן לעבור קולונוסקופיה?