פסוריאזיס הינה מחלת עור נפוצה ביותר, אשר במסגרתה מופיעים רבדים קשקשיים ומגרדים על פני העור. המחלה אינה מדבקת וההשערה של המומחים כיום היא שיש לפסוריאזיס בסיס תורשתי, זאת מכיוון שניתן לראות משפחות שלמות שיש להן נטייה לחלות במחלה זו.
כיצד פורצת המחלה
כאמור, למחלה יש בסיס גנטי. אנשים שמפתחים פסוריאזיס, יפתחו את המחלה לעיתים קרובות לאחר פציעה של אזור בגוף, שבו יתפתחו הרבדים המגרדים. בקרב ילדים, המחלה מתפתחת לעיתים לאחר תופעה ויראלית או מחלת חום. ישנם מקרים נוספים של חולים שפיתחו את תסמיני הפסוריאזיס בתקופות לחץ, חרדה או מתח נפשי. גם תרופות מסוימות נתגלו כמעוררות אצל אנשים מסוימים פסוריאזיס, כמו ליתיום, או חוסמי בטא מסוגים שונים. מידע נוסף: טיפולי פסוריאזיס
משחות מרפאות במימון קופות החולים
סוג נוסף של משחות הן משחות קורטיזון אשר נועדו לטפל בהיבט הדלקתי של המחלה. בנוסף לכך, קיים סוג נוסף של משחות אשר מאטות את קצב ההתחלקות של התאים וגורמות לתופעת הפסוריאזיס להיחלש.
טיפול בפסוריאזיס מפושט
כאשר הפסוריאזיס מתפשט על כל הגוף קיים טיפול כרוני המשפר את המצב. טיפול זה נקרא פוטותרפיה. משחות מיוחדות, המזכירות מעין זפת, נמרחות על העור וחושפות אותו לאור אולטרה סגול אשר מוקרן על עור החולה במהלך הטיפולים.
טיפול בים המלח
קופות החולים מעניקות לחולי הפסוריאזיס אלטרנטיבה; לשהות בים המלח בעת הטיפול. החשיפה לשמש באזור זה הוכחה כמיטיבה עם חולי פסוריאזיס, וחשיפה של מספר שעות לשמש באזור ים המלח גורמת לנסיגה משמעותית של המחלה. חולי הפסוריאזיס אינם יכולים לקבל מהקופות טיפול פוטתרפיה במקביל לשהייה בים המלח, כך שעל החולים להחליט כל שנה באיזה טיפול הם בוחרים. לחצו למידע על טיפולי פסוריאזיס בים המלח
טיפול PUVA
חידושים בטיפולי פסוריאזיס
בשנים האחרונות פותחו תרופות חדשות שנקראות טיגאסון. מדובר בחומרים הנקראים רטינואידים, חומר הדומה במבנהו ותכונותיו לוויטמין A. התרופה החדשה הצליחה לטפל גם במקרים קשים של פסוריאזיס, שלא הגיבו לכל הטיפולים המוכרים לרפואה עד כה. תרופה חדשה זו אינה חסרת תופעות לוואי, אבל היא יעילה מאוד בטיפול בפסוריאזיס שלא הגיב לכל טיפול אחר.