השמנת יתר היא בין הבעיות הבריאותיות השכיחות והמזיקות ביותר שישנן. התחלואות הנלוות להשמנת היתר רבות ומגוונות וכוללות בין היתר מחלות לב וכלי דם, בעיות אורתופדיות, בעיות נוירולוגיות, סוכרת סוג 2 ועוד. נכון להיום קופות החולים בישראל מציעות מגוון רחב של טיפולים למבוטחים שלהן הסובלים מהשמנת יתר על מנת לתרום לבריאותם. במאמר שלפניכם נפרט אודות הטיפולים המוצעים בשתיים מקופות החולים השונות. לקבלת מידע נוסף, פנו למוקד השירות של קופת החולים שבה אתם מבוטחים.
מהם תנאי הזכאות לשירותי תזונה ודיאטה בקופת חולים מכבי?
חולי סוכרת לעומת זאת, יכולים להגיע לפגישת ייעוץ דיאטני גם ללא הפנייה של רופא. מספר הטיפולים שיקבלו ייקבע בהתאם לאבחנה הרפואית, כשלכול אבחנה ואבחנה מוקצה מספר מסוים וקבוע מראש של טיפולים. חולי הסוכרת זכאים לטיפול בתמורה לתשלום השתתפות עצמית על סך 28 שקלים בלבד: התשלום יבוצע באופן חד פעמי עבור כל הביקורים בשלושת החודשים שלאחר התשלום.
אילו שירותי תזונה ודיאטה מוצעים בקופת חולים כללית?
- בעלי BMI<20
- בעלי BMI=30 או BMI>30
- מבוטחים שחוו ירידה מהירה במשקל של לפחות 15 אחוז ממשקל
- חולים אונקולוגיים בעלי BMI<22
- בעלי BMI>27 הסובלים משני גורמי סיכון נוספים לפחות כמו תת פעילות של בלוטת התריס, אנמיה, יתר לחץ דם ועוד.
במסגרת הטיפול זכאים המבוטחים של קופת חולים כללית ל-14 פגישות עם דיאטנית קלינית בשנה הקלנדרית הראשונה. החל מהשנה השנייה ואילך, זכאים המבוטחים ל-14-7 פגישות, בתלות באבחנות הרפואיות ובמצבם התזונתי. בהתאם לצורך ובהתאם להמלצת הדיאטנית הקלינית, ישנה אפשרות לאשר אף טיפולים נוספים מעבר למכסה זו. לאחר קבלת ההפניה לטיפול התזונתי יש להתקשר למוקד השירות של כללית ולקבוע פגישת אבחון ראשונית. המוקד זמין בטלפון *2700.
- דיאטנית בקופת חולים מאוחדת
- דיאטנית בכללית
- דיאטנית קלינית בקופ"ח לאומית
- שירותי תזונה ודיאטה – תנאי הזכאות (מכבי שירותי בריאות)
- אני והדיאטנית – קופת חולים כללית